AsLMS kval Abu Dhabi 2024

Kvalifikationen til finaleweekenden i Asian Le Mans Series 2023/24 blev kørt lørdag formiddag lokal tid på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi.

Denne weekend skal der køres 2 løb, men kun en kvalifikation. Det betød at den hurtigste tid fra hver bil talte til dagens løb, mens næsthurtigste tid afgør morgendagens startgrid.

Derfor var der også pres på Bronzekørerne, som skulle kvalificere alle 42 racere, hvoraf de 23 GT racere var de første på banen.

Leipert Motorsport Lamborghini #19 var de første, som satte en hurtig tid, men det gjaldt om at få godt med varme i dækkene, inden der rigtig blev presset på, i løbet af de 15 minutters kval.

Optimum Motorsport McLaren #27, Dragon Racing Ferrari #98 og Triple Eight Mercedes #88 begyndte at blande sig i toppen.

Kvalifikationen blev dog afbrudt med 7 minutter tilbage på uret, da Sainteloc Racing Audi #43 med Florian Scholze ramte muren hårdt i opløbssvinget. Heldigvis kunne Scholze selv hoppe ud af bilen, men der var meget store skader på både for- og bagende af raceren, så det var tvivlsomt om mekanikerne overhovedet ville kunne få bilen klar til eftermiddagens løb.

Med omgangstider på lige under 2 minutter, havde holdene utrolig travlt med at komme ud af pitten igen, og få sat nogle hurtige omgangstider – visse hold havde kun nået en opvarmningsomgang, i løbet af de første minutter.

Huber Motorsport Porsche #18 havde lidt for travlt, og spandt i Sving 3, men ramte heldigvis ikke noget, og kunne selv køre derfra.

Pure Rxcing Porsche #91 var hurtigst i nogle sekunder, inden Almanar Racing by GetSpeed Mercedes #7 hoppede op på P1.

91’eren slog tilbage, blot for at blive overgået igen af 7’eren, mens GetSpeed Mercedes #9 hoppede ind på andenpladsen.

Optimum Motorsport McLaren #69 satte 3. hurtigste tid – men alle var stadig på en hurtig omgang.

Almanar Racing by GetSpeed Mercedes #7
Photo: Asian Le Mans Series

Almanar Racing by GetSpeed Mercedes #7 med Antony Liu (plus Fabian Schiller og Al Faisal Al Zubair) tog GT Pole, foran GetSpeed Mercedes #9 med Martin Konrad (plus Anthony Bartone og Aaron Walker), og Dragon Racing Ferrari #98 med Marco Pulcini (plus Rui Andrade og Nicola Marinangeli).

Til morgendagens løb skal GetSpeed Mercedes #9 starte fra Pole, foran Almanar Racing by GetSpeed Mercedes #7, og Pure Rxcing Porsche #91 med Alex Malykhin, Klaus Bachler, og Joel Sturm.

EBM Porsche #8 med Johanes Setiawan Santos (plus Tanart Sathienthirakul og Bastian Buus) satte 16. hurtigste tid til det første løb, mens de skal starte 15’er i løbet i morgen.

Team Motopark Mercedes #75 med Morten Strømsted (plus Lukas Dunner og Heiko Neumann) satte 20. hurtigste tid til det første løb, mens de skal starte 19’er til morgendagens løb.

GetSpeed Mercedes #9
Photo: Asian Le Mans Series

Herefter skulle 13 LMP2 racere og 6 LMP3 racere.

Der var ekstra pres på Proton Competition #55, da de på grund af tekniske problemer, ikke havde haft Harry Tincknell og Paul-Loup Chatin i bilen i de officielle træninger. Derfor skulle de køre en omgang hver, inden PJ Hyett kunne starte den egentlige kvalifikation for holdet.

Duqueine team #30 var dem som hurtigst fik varme i dækkene, og satte bedste tid i LMP2 kategorien, mens Bretton Racing #26 var den hurtigste i LMP3.

Omgangen efter var henholdsvis TF Sport #90 og CD Sport #2 hurtigst, men tiderne blev ved med at falde.

99 Racing #99 hoppede ind på P1, efterfulgt af søsterbilen TF Sport #90. Kampen i LMP3 fortsatte, hvor COOL Racing #17 og Bretton Racing #26 var i top 2, og skiftede plads igen og igen.

99 Racing #99 slog et hul på næsten et sekund ned til resten af LMP2 feltet – men der var stadig 6 minutter tilbage på uret.

GG Classic Cars #58 havde et spin, men kom hurtigt videre.

Proton Competition #55 havde et spin under det ikoniske hotel, men kom hurtigt videre.

Proton Competition #22 hoppede op på P2 på den allersidste omgang.

99 Racing #99
Photo: Asian Le Mans Series

99 Racing #99 med Ahmad Al-Harthy (plus Filipe Albuquerque og Louis Deletraz) tog Pole til dagens løb, foran Proton Competition #22 med Giorgio Roda (plus Julien Andlauer og Rene Binder), og TF Sport #90 med Salih Yoluc (plus Michael Dinan og Charlie Eastwood) på P3.

Til morgendagens løb skal 99 Racing #99 ligeledes starte fra Pole, foran TF Sport #90, og Proton Competition #22.

Crowdstrike Racing by APR #4 med George Kurtz (plus Colin Braun og Malthe Jakobsen) satte P5 til begge løb.

COOL Racing #17
Photo: Asian Le Mans Series

I LMP3 kategorien satte COOL Racing #17 med Alexander Bukhantsov (plus Manuel Espirito Santo og James Winslow) hurtigste tid, foran Bretton Racing #26 med Julien Gerbi (plus Dan Skocdopole og Mihnea Stefan) og High Class Racing #20 med Audunn Gudmundsson (plus Anders Fjordbach og Seth Lucas) på P3.

Til morgendagens løb er det igen #17 foran #26, men med CD Sport #2 med Nick Adcock (plus Michael Jensen og Fabien Lavergne) på P3, lige foran 20’eren. Så de to biler bytter plads fra dagens løb til morgendagens løb.

Dagens Asian Le Mans Series  4 timers løb starter klokken 12.00 dansk tid, men allerede fra 11.30 er der optakt på seriens YouTube kanal, via dette link.

Relaterede nyheder